MÖ 3000’lerden bu yana bitkiler ve özleri mükemmel aromaları ve doğal iyileştirme güçleri için kullanılmaktadır. Her bir aromatik bitkide bulunan uçucu yağ özü yüzlerce organik aktif bileşen taşır ve bunların hepsi insan vücudunda çok faydalı etkilere sahiptir. Cildin yumuşak kalmasını ve genç görünmesini sağlamak için hücresel düzeyde çalışarak parlak, sağlıklı bir cildi teşvik eder. Aromaterapi bitkilerin terapötik özelliklerini kullanarak; fiziksel, zihinsel ve duygusal refahımızı iyileştirmeye yardımcı olur.
UÇUCU YAĞLAR;
Bitkilerin kök, çiçek, gövde, reçine, yaprak veya tohumlarından distilasyon (damıtma) yöntemiyle elde edilen özlerdir. Bu yağlar çok konsantredir. Örneğin, 500 kilo lavanta çiçeğinden 5 litre yağ elde edilebilir.
SABİT YAĞLAR;
Bitkilerin tohumlarından, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak elde edilen yağlardır. Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, susam yağı, zeytinyağı sabit yağlara birer örnektir. Bu yağların cilt tarafından emilimi azdır, bu yüzden cilt üzerinde bariyer oluştururlar. Uçucu yağlar ise, cilt tarafından hızla emilerek derimizin bütün katmanlarına etki eder ve son olarak lenf sıvısına dahil olurlar.
Uçucu yağ özleri molekül olarak çok küçüktür, hava ile etkileşince hemen gaz olurlar, koku ve aromaya dönüşürler. Her aromatik bitkide bulunan uçucu yağ özü yüzlerce organik aktif bileşen taşır ve bunların hepsi insan vücudunda çok faydalı etkilere sahiptir. Bu iyileştirici organik özler koku merkezimizin, beynimizde limbik sitemimizin önünde olmasından dolayı anında beyne iletilirler.